Liona

Wat moet je doen als je last hebt van buikgriep?

Als je last hebt van buikgriep dan moet je goed uitzieken. Het belangrijkste is dat je voldoende blijft drinken. Je moet er voor zorgen dat je uit kunt rusten en dan weer aan kunt sterken. Vaak ben je erg moe en dan kun je het beste gaan liggen, rusten of slapen. Er zijn verschillende vormen van buikgriep en die worden op verschillende manieren behandeld.

Oral Rehydration Solution

Er kan gekozen worden voor Oral Rehydration Solution, afgekort als ORS. Dit middel kun je met water verdunnen. Op de verpakking staat de hoeveelheid en daar moet je niet van afwijken! In ORS zit suiker en dit zorgt er voor dat het water sneller wordt opgenomen, de kans dat je uit gaat drogen wordt hierdoor kleiner. Je zout tekorten worden bijgevuld als je ORS gebruikt. Je zoutgehalte komt dus weer op peil en dan verlies je ook minder vocht. Als je last hebt van diarree en overgeven dan verlies je veel water en zout en dat kan op deze manier weer worden aangepakt.

Het kan zijn dat je niet gemakkelijk naar de dokter kunt vanwege de klachten, je kan dan toch ORS gebruiken. Je kunt dat namelijk zelf maken en het uitdrogen stoppen. Je neemt dan schoon drinkwater en je doet hier acht theelepels suiker of honing in en vervolgens doe je er een theelepel zout in. Lekker is het niet, maar het helpt wel. Je kunt er eventueel voor de smaak wat citroensap bij doen. Je voegt dan ook nog eens extra kalium toe, dat is alleen maar goed. Je kunt eventueel ook een lepel zout toevoegen bij 1,5 liter cola. Het is niet lekker maar ook hierdoor droog je niet uit.

Als je buikgriep hebt welke veroorzaakt is door een bacterie dan moet je het zeker echt uitzieken. Wanneer je er echt niet vanaf komt kan het voorkomen dat je antibiotica krijgt van de arts maar dat wordt niet snel gedaan. Je moet eigenlijk gewoon uitzieken, en na een paar dagen voel je je vanzelf weer beter. Je kunt eventueel wel loperamide gebruiken. Je diarree wordt dat minder en je kunt ook medicatie tegen misselijkheid en maagzuur gebruiken zodat de klachten minder worden.

Veel drinken is belangrijk bij buikgriep

Goed blijven drinken is bij iedere vorm van buikgriep van groot belang omdat de meeste mensen last hebben van overgeven en diarree. Neem daarom op tijd maatregelen zodat je iedere dag voldoende drinken binnenkrijgt, water, thee en bouillon zijn het beste. Als je niet kunt eten, laat het dan staan. Drink wel met kleine beetjes want anders kun je uitdrogen en dat is gevaarlijk! Het beste is het dat je nu gaat bekijken wat je mogelijkheden zijn als je buikgriep hebt, genoeg drinken, af en toe wat eten als het gaat en als je het binnenhoudt en veel rusten. Verder moet je niet zoveel inspanningen verrichten want als je niet eet voel je je vaak futloos en kost het teveel energie.

Afdrukken
Meer in Buikgriep
Oorzaken van buikgriep

Buikgriep kun je krijgen door een bacterie, een virus of een parasiet. Er zijn veel verschillende soorten buikgriep en de...

Sluiten