Liona

Vrouwen presteren vaak beter als mannen

Vrouwen presteren vaak beter als mannen
oktober 15
18:14 2013

Vroeger was het zo dat mannen veel meer aan het werk waren dan vrouwen. Vrouwen moesten voor de kinderen zorgen en het huishouden doen. Deze rollen zijn omgegooid want je ziet regelmatig vaders die een dag vrij moeten pakken omdat de moeders moeten werken. Vrouwen presteren namelijk ook steeds beter op de werkvloer, er zijn veel vrouwen met een managementfunctie en zij geven leiding aan een grote groep mannen. Zo zie je maar dat vrouwen goed kunnen presteren op de arbeidsmarkt. In verschillende branches zie je steeds meer vrouwen aan de macht komen, wil dat zeggen dat de vrouwen beter presteren dan mannen op de arbeidsmarkt? Niet alleen daar, want ook privé zijn het vaak de vrouwen die meer aan kunnen dan de mannen!

Vrouwen kunnen vaak twee of meerdere dingen tegelijk, mannen lopen dan vaak al vast en stressen heel wat af. Vrouwen kunnen de kinderen opvoeden, het huishouden doen, telefoneren, boodschappen doen, alles wordt snel achter elkaar gepland en bij mannen wordt het dan een grote chaos. Hierdoor kan gezegd worden dat vrouwen vaak beter presteren dan de mannen. Vrouwen hebben het organiseren en regelen meer in zich en daarom vervullen zij de managementfunctie vaak ook beter dan de mannen.

Er moet wel bij gezegd worden dat vrouwen VAAK beter presteren dan de mannen, niet altijd. Er zijn ook geboren mannen die net vrouw zijn. Hiermee bedoelen we de mannen die goed het huishouden kunnen organiseren, voor de kinderen zorgen en de boodschappen doen. Het zijn dat de papa-mama’s. De vrouwen zijn dan misschien beter in het werk en de mannen lossen het thuis op. Ieder heeft zo zijn eigen taak en daar moet gebruik van worden gemaakt. Als je zelf als vrouw merkt dat je goed kunt organiseren dan is dat vaak een taak die voor jou is weggelegd thuis.

Ook al heb je een hoge functie waarbij je veel moet regelen en je man is veel thuis bij de kinderen, je zal toch een lijstje moeten maken wat er thuis gedaan moet worden omdat het anders mis kan gaan omdat je man niet zo goed weet hoe hij het aan moet pakken. Leg daarom per dag een briefje neer wat er gedaan moet worden en dan kan hij afvinken wat er gedaan is. Zo zie je maar organiseren is een vak apart en veel vrouwen hebben dat van nature in zich en daar moet dan optimaal gebruik van worden gemaakt! Bekijk daarom bij jou thuis de rollen eens en kom dan tot de conclusie wat het beste is, ga jij presteren buiten de deur of is je man hier beter in?

Afdrukken
Meer in Algemeen
1431221_69754436
Vrouwen met een grote kleerkast leven gelukkiger

Veel vrouwen houden er van om lekker te winkelen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die een grote kleerkast hebben veel...

Sluiten