Liona

Een vrouw shopt gemiddeld 4602 km in een mensenleven

Een vrouw shopt gemiddeld 4602 km in een mensenleven
oktober 16
18:19 2013

Wist je dat een vrouw in haar hele leven gemiddeld 4602 km gaat shoppen? Dit is even ver als van Moskou naar Lissabon. Je weet waarschijnlijk wel dat vrouwen gek zijn op shoppen, maar zoveel? Als je hier zo eens over na gaat denken dan is het eigenlijk te gek voor woorden. Ze leggen dan wel geen veel kilometers af, maar het is wel goed voor je gezondheid! Als je in totaal 4602 km in een heel mensenleven gaat lopen en je wordt gemiddeld 75 jaar, dan zou je per jaar 61 km lopen om te shoppen.

Dit is niet heel precies omdat je als je klein bent nog niet kunt lopen of nog niet zoveel kilometers af kunt leggen, maar dan zou het per jaar dus nog meer zijn als we op latere leeftijd gaan tellen. Als we tellen dat je vanaf je 16 jaar gaat shoppen, en je doet dat tot je 75 jaar dan is dat in totaal 59 jaar. 4602 km gedeeld door 59 jaar is in totaal 78 km per jaar. Dit is natuurlijk een hele afstand.

Als je het eens bij zou gaan houden hoe vaak je als vrouw gaat winkelen, hoelang je dan weg bent en hoeveel je gaat lopen, zou het dan uitkomen? Het is bijna niet uit te rekenen, maar als je een stappenteller mee zou nemen dan zou je kunnen berekenen hoeveel stappen je per keer zet, dat kun je omzetten van meters naar kilometers en daarna maal het aantal keer doen dat je gaat shoppen per jaar. Als je dit dan keer de gemiddelde leeftijd doet dan kun je zien hoeveel km dit in een heel mensenleven is.

Maar daarbij komt nog wel dat mannen vaak mee gaan shoppen omdat zij van de vrouwen mee moeten om bijvoorbeeld een broek te passen of om schoenen te kopen. Hoeveel kilometers zouden de mannen dan gemiddeld afleggen? Dit is niet berekend, maar zeg dat de mannen ongeveer voor 33% van de tijd met de vrouw mee gaan, een deel daarvan zouden zij ook stil zitten en zitten te wachten tot de vrouw klaar is. De mannen lopen dan bijvoorbeeld 25% meegaan met de vrouw dat is in totaal ook 4602 km gedeeld door 4 = 1150 km in een heel mensenleven dat de mannen mee gaan shoppen!

Ook daar staan we van te kijken want mannen houden vaak niet van winkelen. Ze zitten liever op een terras te wachten tot de vrouwen klaar zijn. Maar omdat ze toch vaak mee moeten wil dat zeggen dat ze toch veel kilometers afleggen zonder dat je er eigenlijk op let. Het is leuk om dat eens te berekenen, en met kinderen hoe zou dat dan zijn? Een deel van de tijd zitten ze in de buggy, een groot deel van de tijd lopen ze, dan zijn ze moe en moeten ze weer in de buggy, ga jij het uitrekenen?

Afdrukken
Meer in Algemeen
Mountain Biking
Vrouwen presteren vaak beter als mannen

Vroeger was het zo dat mannen veel meer aan het werk waren dan vrouwen. Vrouwen moesten voor de kinderen zorgen...

Sluiten