Liona

Veel voorkomende bloedneus symptomen

Veel voorkomende bloedneus symptomen

Vaak ontstaat een bloedneus voor in de neus en dit zijn vaak onschuldige bloedingen die door tal van oorzaken kunnen ontstaan. Als je bijvoorbeeld aan het stoeien bent en je krijgt een klap op je neus, dan kan er een bloedvaatje knappen. Het gevolg is dan een bloedneus. Maar ook een uitdroging kan ten grondslag liggen aan een bloedneus. Datzelfde geldt voor een verkoudheid. Vaak is de oorzaak erg onschuldig en hoeft er geen directe actie ondernomen te worden. Er zijn een aantal symptomen die duidelijk naar voren treden als je een bloedneus krijgt. Er zijn echter ook symptomen die minder bekend zijn als het gaat om een bloedneus. Een combinatie van deze symptomen leidt dan vaak tot een bloedneus. Maar dat hoeft geen ernstige gevolgen te hebben. Een bloedneus kan meestal snel worden gestopt.

Symptomen van een bloedneus

Bekende symptomen van een bloedneus zijn natuurlijk dat er bloed uit de neus loopt. Dat is een symptoom dat je kunt zien of bij een ander kunt constateren. Een ander symptoom is bloed wat je kunt proeven. Dat wil zeggen dat er bloed uit je neus in je keelholte is gestroomd. Daardoor is het mogelijk dat je een bloedsmaak proeft. Andere symptomen die zich voor kunnen doen zijn onder meer:

  • Zwakheid;
  • Duizeligheid;
  • Flauwvallen;
  • Verwardheid.

Het grootste deel van alle bloedneuzen ontstaat voor in de neus. Daar zitten namelijk bloedvaatjes die op een gemakkelijke manier beschadigd kunnen raken. Daardoor kan er een bloedneus ontstaan. Deze vorm van een bloedneus is vrij onschuldig en daarbij kun je zelf het bloeden gemakkelijk stoppen.

Het kan ook zijn dat je een bloedneus achter in je neus hebt. Dat komt minder vaak voor, maar dan vooral bij oudere mensen. Dit type bloedneus kan gecompliceerd zijn en moet daarom behandeld worden door een arts.

Symptomen door oorzaken

Als er een symptoom optreedt van een bloedneus dan ligt daar uiteraard een oorzaak aan ten grondslag. Een bloedneus kan ontstaan doordat je bijvoorbeeld hard hebt geniest. Er kunnen dan bloedvaatjes in je neus kapot zijn gegaan. Ook kunnen er bloedvaatjes beschadigd raken als je bijvoorbeeld een klap tegen je neus hebt gekregen. Maar ook een wondje in je neus kan een bloeding in je neus veroorzaken. Daarnaast kan een ontsteking van het neusslijmvlies leiden tot een bloederige neus.

Daarnaast zijn er een aantal risico’s die de kans op een bloedneus kunnen verhogen. Zo kun je denken aan een verkoudheid of een griep. Maar ook een stollingsstoornis in je bloed kan een verhoogde kans opleveren. Het gebruik van bloedverdunners en een hoge bloeddruk kan tot een bloedneus leiden. Ook oudere mensen, maar ook jonge kinderen krijgen sneller een bloedneus.

Afdrukken
Meer in Bloedneus
Oorzaak bloedneus vinden
Hoe de oorzaken van een bloedneus vinden?

Bij een bloedneus ontsnapt er bloed uit de neus, dit kan dan uit één neusgat komen. Maar het is ook...

Sluiten