Liona

Vaginaal bloedverlies door baarmoederhalskanker

Vaginaal bloedverlies door baarmoederhalskanker

Als je last hebt van vaginaal bloedverlies in de menopauze dan kan er sprake zijn van baarmoederhalskanker. In de menopauze moeten de bloedingen minder worden en stoppen. Maar bij sommige vrouwen worden de bloedingen heviger, dat wijst er op dat er iets niet klopt. Er moet dan ook meteen onderzoek worden gedaan en vaak zal de huisarts het bekken onderzoeken en een biopsie doen om te kijken of dat het over baarmoederhalskanker gaat. Het is belangrijk dat er dan snel gehandeld gaat worden omdat het virus zich kan verspreiden.

Vroeg stadium baarmoederhalskanker

Wanneer de baarmoederhalskanker zich in een vroeg stadium bevindt heb je er geen weet van. Je hebt niet het idee dat er iets mis is, je hebt geen symptomen. Maar wanneer de kanker zich verder ontwikkelt kun je wel merken dat je bijvoorbeeld vaginaal gaat bloeden wanneer je seksueel contact hebt. Mocht je nu seksueel contact hebben en hierbij iedere keer bloeden, dan is het in ieder geval goed dat je naar de arts gaat om te laten onderzoeken waar dat vandaan komt. Er zal dan ook aan baarmoederhalskanker worden gedacht en dit zal ook onderzocht worden.

Ook al ben je nog jong, je kunt ook dan baarmoederhalskanker hebben ontwikkeld en dan is het van belang dat er snel gehandeld wordt. Hoe vroeger je baarmoederhalskanker ontdekt hoe beter, je kunt dan meteen behandeld worden en er is dan een grotere kans dat de baarmoeder bespaard kan blijven. Bij twijfel wordt de baarmoeder weggehaald.

Vaginaal bloeden en naar de huisarts

Bij een vaginale bloeding tussen twee menstruaties in ga je vaak niet naar de huisarts, je denkt dat het wel mee valt en dat het vanzelf over gaat. Maar wanneer je dat vaker hebt is het toch beter dat je dat laat onderzoeken. Het kan namelijk toch zijn dat er wat gaande is en dan kan er een bekkenonderzoek worden gedaan en een biopsie. Je krijgt dan snel te horen of het wel of niet over baarmoederhalskanker gaat. Mocht dat niet het geval zijn dan kan er verder worden gekeken waar de vaginale bloedingen dan vandaan komen. Als het wel over baarmoederhalskanker gaat:

  • Behandelingen worden besproken
  • Er wordt vaak een operatie gepland
  • Er wordt gekeken of er uitzaaiingen zijn
  • Je wordt goed begeleid, temeer daar deze vorm van kanker veel emoties losmaakt

Zorg dat je je goed voorbereidt op alle mogelijkheden en neem alle voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen, zodat je ervoor gaat zorgen dat je de kanker zo optimaal mogelijk bestrijdt! Hoe vroeger je er bij bent, hoe groter de kansen dat je er volledig van geneest!

Afdrukken
Meer in Baarmoederhalskanker
Vaccinatie baarmoederhalskanker
Vaccinatie voor baarmoederhalskanker

Er kan een vaccinatie worden gegeven tegen baarmoederhalskanker. De oorzaak van baarmoederhalskanker is het humaan papillomavirus. Niet al deze virussen...

Sluiten