Liona

Symptomen die wijzen op hartritmestoornissen

Symptomen die wijzen op hartritmestoornissen

Iedereen krijgt wel eens te maken met een overgeslagen slag van het hart. Dat hoeft echter geen problemen op te leveren. Het kan ook zijn dat je wel eens te maken hebt gehad met hartritmestoornissen. Bijvoorbeeld dat je hart te snel sloeg, of juist te langzaam. Ook het onregelmatig kloppen van het hart kan onder hartritmestoornissen worden geschaard. Er zijn allerlei oorzaken aan te wijzen voor hartritmestoornissen. Deze oorzaken kunnen heel verschillend zijn. Een te hoge bloeddruk kan leiden tot hartritmestoornissen, maar ook teveel alcohol kan een oorzaak zijn.

Wanneer je te maken krijgt met hartritmestoornissen, kunnen er allerlei symptomen om de hoek komen kijken. Meestal zijn in de eerste fase van hartritmestoornissen de symptomen nog erg mild, maar wanneer de stoornissen aan houden kunnen de symptomen ernstigere vormen aannemen. Het aantal aanvallen zal toe blijven nemen en het is mogelijk dat hartritmestoornissen chronisch worden als deze niet op tijd behandeld worden.

De symptomen van hartritmestoornissen

Hartkloppingen is het allereerste symptoom wat zich vaak voordoet, je merkt vaak dan pas dat je hartritmestoornissen hebt. Je kunt dan voelen dat je hart te snel slaat, of juist te langzaam. Maar er zijn ook andere symptomen die er mee gepaard kunnen gaan. Zo is vermoeidheid ook een belangrijk symptoom van hartritmestoornissen. Daarnaast bestaat er een grote kans op flauwvallen. Slachtoffers van hartritmestoornissen voelen ook vaak pijn in de borststreek.

Slaapproblemen komen ook vaak voor bij mensen die te kampen hebben met hartfalen, net zoals zweten, benauwdheid en duizeligheid.

Het verschilt vaak per patiënt welke symptomen zich voor doen. Ook hangt het er van af in welke fase de hartritmestoornissen zich bevinden. Het is mogelijk dat je alleen te maken krijgt met kloppingen van het hart. Andere patiënten krijgen te maken met andere symptomen bijvoorbeeld vermoeidheid en duizeligheid. Het verschilt dus per situatie en per persoon welke symptomen er optreden.

De behandeling van hartritmestoornissen

Wanneer je te maken krijgt met hartritmestoornissen hoeft er niet altijd een behandeling te worden gestart. Soms zul je er mee moeten leren leven, de situatie hoeft dan zeker niet levensbedreigend te zijn. Een arts onderzoekt waardoor de stoornissen worden veroorzaakt. Zodra de arts een oorzaak heeft vastgesteld kan er een behandeling worden gestart. Een arts kan dan bijvoorbeeld medicijnen voorschrijven, maar ook een ingreep kan soms nodig zijn.

Iemand die hartritmestoornissen heeft zal vooral gezond moeten leven, er zijn immers bepaalde risicofactoren die gemeden moeten worden. Wanneer hartritmestoornissen chronisch zijn, moet een patiënt hiermee leren leven. Een arts kan dan wel medicijnen voorschrijven om de hartritmestoornissen zo veel mogelijk te remmen en om andere klachten weg te nemen. Wanneer er sprake is van een ernstige vorm van stoornissen aan het hart, zal een arts sneller kiezen voor een operatie. Een arts kan dan kiezen uit een aantal verschillende operaties.

Afdrukken
Meer in Hartritmestoornis
Leven met hartritmestoornissen
Leven met hartritmestoornissen

Je kunt heel goed leven met hartritmestoornissen. Je kunt zware, onrustige en wellicht bange momenten ervaren, maar over het algemeen...

Sluiten