Liona

Mexicaanse Griep of Gewone Griep?

Mexicaanse Griep of Gewone Griep?

De Mexicaanse griep is een griepsoort die bestaat uit verschillende soorten virussen. We noemen het ook wel de varkensgriep. De Mexicaanse griep is anders dan de gewone griep. De Mexicaanse griep bestaat uit meerdere griepvirussen, klachten die je kunt hebben zijn een droge hoest die vaak lang aan blijft houden en een benauwd gevoel. Je kunt ook erg moe zijn en misselijk zijn. Mensen klagen vaak ook over diarree en keelpijn. De incubatietijd is ongeveer 24 uur.

Is de Mexicaanse griep ernstig?

De Mexicaanse griep kan ernstig zijn, maar dat geldt voor alle soorten griep. Als je weerstand niet goed is of verzwakt is dan is de Mexicaanse griep gevaarlijk. Deze kan dodelijk zijn, maar dat geldt ook voor de gewone griep, zeker wanneer je tot de risicogroepen behoort.

Heb je de Mexicaanse griep?

Als je denkt dat je de Mexicaanse griep hebt dan moet er meteen contact worden opgenomen met de huisarts. Er kan dan een test worden gedaan of dat je de Mexicaanse griep hebt of niet. Soms mag je naar de praktijk komen maar meestal zal de arts vragen of je thuis blijft zodat de kans op besmetting van derden minder is. Je wordt vaak getest wanneer je tot de risicogroep behoort of wanneer je zwanger bent.

De Mexicaanse griep kun je eigenlijk ook een week uitzieken. Er moeten dan wel extra maatregelen worden genomen want je moet het goed in de gaten houden. Er is namelijk een grote kans op een longontsteking. Dit risico moet terug worden gedrongen.

De Mexicaanse griep komt steeds vaker voor, vroeger was het een uitzondering maar nu niet meer.

De Mexicaanse griep voorkomen

Je wilt de Mexicaanse griep voorkomen? Daar kun je het volgende aan doen:

  • Ga niet naar drukke bijeenkomsten en feesten, daar heb je een hoger risico om griep op te lopen;
  • Als je weet dat mensen de griep hebben schud hen dan niet de hand, want de kans is groot dat je ook besmet wordt;
  • Zorg dat je extra vitaminen neemt;
  • Er kan een preventieve virusremmer worden geslikt, bijvoorbeeld Tamiflu;
  • Je kunt je laten vaccineren.

Het is belangrijk dat je maatregelen neemt zodat je de kans op Mexicaanse griep verkleint. De risicogroepen moeten hier zeker aan denken, maar ook de mensen uit de omgeving, omdat voor hen de kans dan wordt verkleind.

Afdrukken
Meer in Griep
Oorzaak griep
Oorzaak griep

De oorzaak van griep is een heel besmettelijk virus, dit is het influenzavirus. Als je in de winter verkouden bent,...

Sluiten