Liona

Hoe kan ik brandend maagzuur voorkomen?

Hoe kan ik brandend maagzuur voorkomen?

Als je last hebt van brandend maagzuur, dan wil je graag weten hoe je dat kunt voorkomen. Misschien kun je je levensstijl aanpassen. Dit kan namelijk het risico op brandend maagzuur kleiner maken. Mensen die last hebben van overgewicht hebben veel meer last van brandend maagzuur dan mensen die goed op gewicht zijn. Als je namelijk te zwaar bent dan zorgt dat voor meer druk op de buik en dan kan dat de inhoud van de maag omhoog duwen. Het maagzuur kan daardoor eenvoudiger naar de slokdarm teruglopen. Dat kan irritaties geven.

Wat doen om Brandend Maagzuur te voorkomen?

  • Het beste is het dat je kleinere maaltijden per dag gaat eten. De druk op de onderste sfincterspier wordt hierdoor verminderd. Dit voorkomt ook meteen dat de klep zich gaat openen en dat het zuur terug loopt naar de slokdarm.
  • De riem van je broek moet je niet te strak doen, doe je dat wel dan kan er druk ontstaan en ook daardoor kan de inhoud van de maag naar de slokdarm stromen.
  • Het is van belang dat je op zoek gaat naar uitlokkende factoren waardoor je last krijgt van brandend maagzuur. Veel mensen krijgen last van brandend maagzuur als zij alcohol nemen, of vet voedsel nuttigen. Ook bij pikant eten of chocolade, pepermunt en cafeïne krijgen veel mensen last van brandend maagzuur. Dit zijn dan ook de zogenoemde triggers van brandend maagzuur.
  • Als je veel moet buigen kun je last krijgen van brandend maagzuur. Het is daarom beter dat je dat gaat voorkomen. Je kunt wel af en toe buigen maar langere tijd achter elkaar is niet goed en zeker niet wanneer je net hebt gegeten. Na het eten moet je je maag laten rusten en zorgen dat je je eten goed laat zakken en daarna kun je pas weer iets gaan doen.
  • Net na het eten moet je niet meteen gaan liggen. Het beste is het dat je twee tot drie uur na het eten pas naar bed gaat en niet eerder, je eten moet je goed laten zakken.
  • Roken is ook niet goed want hierdoor kan brandend maagzuur toenemen. Het risico op slokdarmkanker wordt hierdoor ook groter.
  • Je slaaphouding kan ook invloed hebben op brandend maagzuur. Je hoofdeinde moet hoger zijn dan je voeteneinde. Zorg er daarom voor dat je je kussen hoger legt dan je voeteneinde, een verschil van 10-15 cm is vaak al voldoende.

Zorg dat je deze tips in je opneemt, zodat wanneer je last hebt van brandend maagzuur je het hiermee kunt verminderen door de tips op te volgen. Je kunt het niet altijd voorkomen, maar je kunt het hiermee wel verminderen. Ga er daarom mee aan de slag en zoek uit waardoor je last hebt van brandend maagzuur. Als je dat namelijk weet kun je er wat aan doen en dat zorgt voor minder klachten door brandend maagzuur.

Afdrukken
Meer in Brandend maagzuur
behandeling-middellen-brandend-maagzuur
Behandeling en Middelen tegen brandend maagzuur

Wanneer je last hebt van brandend maagzuur, is het belangrijk dat je gaat kijken wat je hier aan kunt doen....

Sluiten