Liona

Hartaanval symptomen ontdekken

Hartaanval symptomen ontdekken

Er zijn symptomen die kunnen duiden op een hartaanval. Een pijnlijk en ongemakkelijk gevoel in de borststreek. Vaak ervaren mensen dit niet als een gevaarlijk symptoom, ze denken zelfs niet aan een hartaanval en denken dat het vaak vanzelf weer over gaat. Wanneer je een onprettig, pijnlijk gevoel hebt in je borststreek kan dit een symptoom van een hartaanval zijn. Maar ieder vreemd of ongewoon gevoel boven je heupen, wat uitstraalt naar je bovenlichaam, kan een symptoom van een hartaanval zijn.

Daarnaast zijn er ook andere symptomen die zich voor kunnen doen. Misselijkheid en zweten in combinatie met pijn op de borst zijn vaak symptomen die op een hartaanval wijzen. Maar ook het overslaan van het hart, hartkloppingen, flauwvallen en duizeligheid zijn symptomen die voorkomen bij een hartaanval. Wanneer er zich symptomen van een hartaanval voordoen, moet je direct 112 bellen. Dit kan immers je leven redden.

Het ontdekken van hartaanval symptomen bij vrouwen en mannen

Het is natuurlijk lastig om symptomen van een hartaanval te ontdekken. Want vaak ga je er niet vanuit dat je een hartaanval krijgt. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende symptomen. Wanneer je pijn hebt op de borst dan hoeft dit natuurlijk niet direct te wijzen op een hartaanval. Maar wanneer je problemen hebt met je hart, of een hoge bloeddruk dan moet je de symptomen wel goed in de gaten houden. En waar nodig is zal zo snel mogelijk actie moeten worden ondernemen. Het is ook mogelijk dat er in je familie mensen met een te hoog cholesterol te kampen hebben (ook jouw risico is dan groter), dan is het zaak om de symptomen goed in de gaten te houden. Zodoende kan je een hartaanval ontdekken.

Gedacht wordt aan een (zware) griep

Wanneer mensen problemen hebben met het hart wordt er vaak gedacht dat ze last hebben van een zware griep. Je hebt niet alleen last van griepgevoel, maar je zult ook extreem vermoeid zijn. Deze vermoeidheid houdt vaak voor meerdere dagen aan. Ook kun je flinke maag- en darmklachten krijgen. Deze verschijnselen kunnen allemaal symptomen zijn van een hartaanval. Wanneer je dus last hebt van een ‘extreme griep’, met bijkomende verschijnselen, dan doe je er goed aan om contact op te nemen met een arts. Ook wanneer je de situatie niet vertrouwd, is contact met een arts aan te raden.

Kortademigheid bij een hartaanval

Kortademigheid is een symptoom dat ook veel voorkomt bij hartproblemen. Kortademigheid moet je daarom ook zeker niet verwaarlozen. Kortademigheid verdient juist extra aandacht. Het kan natuurlijk zijn dat je door een griepje of astma wat kortademig bent, maar vaak is de kortademigheid als symptoom van een hartaanval een stuk heftiger. Je hoeft echter geen pijn op de borst te voelen. Daarom kan kortademigheid heel verraderlijk zijn.

Afdrukken