Liona

Griep op een snelle manier genezen

Griep op een snelle manier genezen

Als je griep hebt, dan wil je er liefst zo snel mogelijk vanaf. Je vraagt je misschien af hoe je dat aan moet pakken. Maar eigenlijk is er niet echt een geneesmiddel dat je tegen griep in kunt zetten en dat komt omdat het wordt veroorzaakt door een virus. Je lichaam is in staat om dit zelf op te lossen en je moet dus gewoon even rust houden.

  • Heb je veel koorts? Dan moet je veel drinken! Je plast op deze manier de afvalstoffen snel uit je lichaam. Als je een paar dagen niet eet is dat niet zo erg, maar zorg dat je goed blijft drinken.
  • De klachten dure gemiddeld drie tot vijf dagen. Als je griep hebt gehad kun je een paar weken daarna nog moe en slap zijn. Je moet dan rustig aan doen ook met werken, ga pas weer echt volledig aan het werk wanneer je echt hersteld bent. Een paar dagen langer uitzieken is beter zodat je je daarna weer voor de volle 100% kunt geven. De afweer is nog  niet helemaal in orde wanneer je na de griep meteen  gaat werken dus doe het thuis nog een paar dagen rustig aan.
  • Als je te snel gaat werken tijdens of kort na de griep blijf je vaak langer moe. De afweer is nog niet volledig op sterkte. Je hebt een grote kans dat je opnieuw ziek wordt of dat het herstel langer zal duren.
  • Er zijn middeltjes op de markt die de klachten van de griep kunnen onderdrukken en verzachten, maar de griep gaat hier niet mee over.
  • Als je geen zin hebt in eten omdat je griep hebt kun je dat gerust een paar dagen achterwege laten. Je wordt er soms misselijk van of je proeft het eten niet. Je dient wel voldoende te drinken, bijvoorbeeld thee met honing zodat je je keel kunt verzachten.
  • Alcohol en koffie kun je het beste vermijden als je griep hebt, vaak smaakt het dan ook niet goed.
  • Je kunt kippensoep eten. Je gaat je snel beter voelen.
  • Als je het benauwd hebt kun je stomen zodat de neus en de holtes open gaan. Dit kan je wat verlichting geven en daarom is het goed dat je dat eens gaat proberen. Je kunt een beetje water aan de kook brengen in de pan en dan haal je die pan van het vuur. Je doet er wat tijm en kamille bij, eventueel ook wat eucalyptus. Dan ga je boven de pan hangen en neem je een handdoek die doe je over je hoofd. Dan adem je stoom in. In het begin is het vaak onwennig en niet prettig, maar je slijm komt hierdoor wel los en het helpt ook tegen keelpijn. Als je de hele dag met een vol gevoel in je hoofd en bijholtes rond loopt is het beter dat je een aantal keer per dag gaat stomen. Na het stomen voel je vaak een verlichting.
  • Ga naar bed wanneer je erg moe bent blijf niet rondlopen door het huis, dat kost energie. Je kunt maar beter op de bank of op bed gaan liggen zodat je kunt herstellen. Af en toe kom je je bed uit om te drinken, als mensen bij je voor je kunnen zorgen kun je misschien twee of drie dagen in bed blijven. Met de koorts zweet je alles er uit, maar dan moet je wel extra drinken. Dit is een goede manier om snel te herstellen van de griep. Maar er kan  niet vooraf gezegd worden hoelang het gaat duren omdat het bij de een of de ander langer kan duren. Het ligt ook aan je weerstand en welke griep variant je hebt. Als je de griepprik hebt gehad kan het zijn dat je sneller beter bent, maar ook dat hoeft niet altijd zo te zijn.
Afdrukken
Meer in Griep
Verschil griep en verkoudheid
Verschil tussen griep en verkoudheid

Griep en verkoudheid hebben het een en ander gemeen, maar het is niet hetzelfde. Over griep kan het volgende worden...

Sluiten