Liona

Een darmontsteking behandeling

Wanneer je een darmontsteking hebt, is het belangrijk dat deze behandeld wordt. Maar hoe de behandeling er uit gaat zien hangt af van de ernst van de darmontsteking. Het kan zijn dat je een milde variant hebt en dan gaat het vaak binnen een tot vijf dagen vanzelf over als je voldoende rust neemt. Het belangrijkste is dat je gaat rusten en wanneer het niet over gaat of je krijgt ernstige diarree, dan moet je contact opnemen met de huisarts. Er kan dan gekeken worden wat er aan gedaan kan worden. Je krijgt vaak medicijnen tegen de diarree.Wat kun je nog meer doen?

  • Als je last hebt van diarree dan dien je zoveel mogelijk te drinken. Er is anders een grote kans dat je uit gaat drogen. Bij kinderen is het zeker van belang dat zij veel drinken als zij ziek zijn en zeker als zij diarree hebben. Ze verliezen dan in korte tijd veel vocht en ze kunnen sneller uitdrogen dan volwassenen.
  • Het kan zijn dat de toestand ernstig is en dan kun je het beste een oraal rehydratiemiddel (ORS) nemen. Hiermee zorg je er voor dat de vochtbalans in het lichaam op peil wordt gehouden. Dit kun je met de arts bespreken of dit een optie is.
  • Heb je na drie of vier dagen nog steeds diarree? Neem dan contact op met de huisarts. Misschien kun je de deur niet uit, omdat je vaak naar de wc moet vanwege de diarree. Leg dit dan uit aan de arts, hij kan dan misschien langskomen of je kunt het telefonisch bespreken.
  • Het kan zijn dat de enteritis wordt veroorzaakt door een bacterie, dan kan de arts je een antibioticakuur geven.
  • Niet bij alle vormen van een darmontsteking helpt antibiotica, alleen wanneer deze is veroorzaakt door een bacterie.

Heb je een vermoeden dat je last hebt van een darmontsteking? Zorg dan dat je een paar dagen kunt rusten. Dit is van groot belang, omdat je lichaam dan kan herstellen en er zelf tegenin kan werken. Als je je niet goed voelt, en je wilt niets eten, dan is dat voor een paar dagen niet erg. Je moet er voor zorgen dat je een paar dagen goed blijft drinken, op deze manier kunnen de afvalstoffen je lichaam verlaten. Drink als je veel diarree hebt meer dan twee liter per dag. Je moet dan regelmatig naar de wc, maar dan zorg je dat de stoffen je lichaam verlaten en de kans is groot dat je dan sneller van de darmontsteking af bent.

Afdrukken
Meer in Darmontsteking
Blindedarmontsteking

Een blindedarmontsteking wordt ook wel een appendicitis genoemd. Het komt vrij veel voor. Een op de vijftien mensen krijgt hier...

Sluiten