Liona

Cytomegalie vermoeidheid

Cytomegalie vermoeidheid

Cytomegalie en vermoeidheid hebben met elkaar te maken. Er wordt veel onderzoek gedaan naar vermoeidheid, in combinatie met cytomegalie. Bij cytomegalie is moe zijn een symptoom, maar het heeft meer met elkaar te maken dan we denken. Bij cytomegalie wordt er vaak geklaagd over een moe gevoel. Dit kan door een groot aantal virussen worden veroorzaakt, waaronder het cytomegalievirus.

Dit virus hoort bij de groep herpesvirussen. Na het verdwijnen van het virus kun je toch nog klachten hebben. Na een tijdje kunnen er vaak weer klachten optreden. Maar bij het cytomegalievirus is het zo dat iedereen er vroeg of laat mee in aanraking zal komen. Als er onderzoek gedaan wordt naar mensen vanaf vijftig jaar en cytomegalie dan zijn er vaak al antistoffen te vinden. Bij oudere mensen verlopen veel infecties zonder problemen, bij baby’s is dat vaak een ander verhaal en kan het virus veel problemen teweeg brengen.

Moeheid symptoom cytomegalie

De moeheid bij cytomegalie hoort er bij als symptoom, maar het kan ook bij andere virale infecties horen. Het is  als iemand erg moe is niet meteen duidelijk dat het over cytomegalie gaat. Maar het kan wel zo zijn dat wanneer je immuunsysteem verzwakt is dat je nog meer moe bent. Je lichaam moet er dan extra tegen vechten omdat je cytomegalie hebt, dit kost extra energie. Als je immuunsysteem goed is merk je het vaak niet en zal de vermoeidheid ook nauwelijks opgemerkt worden. Maar wanneer je immuunsysteem niet goed is bijvoorbeeld door medicatie, een ziekte of welke reden dan ook, dan kun je extra last krijgen van cytomegalie in de vorm van vermoeidheid.

Onderzoek naar vermoeidheid

Er zijn veel onderzoeken gaande betreffende vermoeidheid. Er zijn veel virale infecties waarbij vermoeidheid optreedt. Ook bij cytomegalie is dat een symptoom, maar het kan niet helemaal worden verklaard. Wanneer mensen klagen over vermoeidheid moet er altijd eerst worden uitgesloten wat het allemaal niet is en aan het einde kan het zijn dat je bij cytomegalie uit komt. Moe zijn kan namelijk ook met Pfeiffer en andere virale infecties te maken hebben.

Dat moet eerst uit worden gesloten voordat er zomaar over cytomegalie gesproken wordt. Een onderzoek naar cytomegalie wordt niet meteen gedaan. Veel symptomen lijken namelijk op griep en klierkoorts en daar zal dan eerder naar worden gekeken. Maar wanneer je in contact bent geweest met iemand die cytomegalie heeft is het aan te raden dat bij de arts even aan te geven, zodat hier meteen onderzoek naar gedaan kan worden, omdat de besmettingskans erg groot is.

Afdrukken
Meer in Cytomegalie
Behandeling Cytomegalie
Behandeling en preventie van cytomegalie

Gelukkig gaat cytomegalie snel over als je een goed immuunsysteem hebt, maar niet iedereen beschikt daarover, en niet iedereen kan...

Sluiten