Liona

Cholesterol door slechte gewoonten

Cholesterol door slechte gewoonten

Het kan genetisch bepaald zijn dat je een hoge cholesterolwaarde hebt. Je zult dan moeten uitkijken om je waarde niet boven de grens te laten komen. Vaak zijn slechte eetgewoonten de oorzaak van een te hoog cholesterolgehalte. We letten bijvoorbeeld niet op ons eten of we bewegen niet genoeg. Als je er slechte gewoonten op na houdt kan je cholesterolwaarde flink stijgen. Het kan zelfs een waarde krijgen waarmee het in een zorgelijke toestand komt. Een cholesterolwaarde kun je ook weer verlagen, maar het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dan om te genezen. Wanneer je dus een hoge cholesterolwaarde hebt, moet je bij jezelf nagaan of dit niet door slechte eetgewoonten komt. Er zijn een heleboel slechte gewoonten die kunnen bijdragen aan een te hoog cholesterol.

Slechte gewoonten

Het is erg belangrijk om altijd op je gewicht te letten, zodat je geen overgewicht krijgt. Ook is het belangrijk om obesitas te vermijden. Als je hierop let kun je een te hoog cholesterolgehalte voorkomen. Overgewicht tegen gaan kan op een gemakkelijke manier, je zult minder moeten eten. Als je toch niet voldoende eten binnenkrijgt (geen verzadigd gevoel hebt), moet je vooral gezond eten. Kies daarom niet voor een frietje maar voor een stuk fruit. Dat is een stuk gezonder en niet vet. Veel mensen eten vaak te veel en te vet. Soms eten mensen uit gewoonte. Neem tussendoor een glas water als je een hongerig gevoel krijgt.

Slecht koken

Als we koken, koken we vaak ‘slecht’. Ook dat is een slechte gewoonte. Veel mensen koken immers met boter en boter kun je beter vervangen door bijvoorbeeld olijfolie. Plantaardige oliën zorgen er immers voor dat je gehalte aan ‘goede’ cholesterol wordt verhoogd en dat is erg belangrijk. Je zult even moeten wennen aan de smaak, maar het zal een hele vooruitgang voor je gezondheid zijn, je zult je ook veel energieker voelen.

Vlees eten

Een andere slechte gewoon is vlees eten. Vrijwel bij iedere maaltijd eten mensen vlees, dat zit er nu eenmaal in gebakken bij velen. Wanneer mensen geen vlees krijgen bij hun maaltijd geeft dit vaak een onbevredigend gevoel. Het is aan te raden om je maaltijden eens af te wisselen. Neem de ene keer een lekker stukje vlees en de dag erna kies je voor een vleesvervanger. Elke dag vlees eten is een slechte gewoonte en zal er voor zorgen dat je cholesterolwaarde flink omhoog gaat.

Ongezond eten

Naast dit alles eten veel mensen niet gezond genoeg, er wordt dan niet voldoende fruit en groenten gegeten. Het zou natuurlijk mooi zijn om de hele dag door fruit en groente te eten, maar dit is echter onmogelijk en ook weer niet gezond, denk aan de suikers in het fruit. Teveel is namelijk nooit goed ook niet bij groenten en fruit. Daarom doe je er goed aan om 2-4 stuks fruit op een dag te eten en veel groente bij een maaltijd. Wie zich hieraan houdt, draagt bij aan een goed cholesterolgehalte.

Afdrukken
Meer in Cholesterol
Tips om cholesterol te verlagen
Tips om je cholesterol te verlagen

Een hoog cholesterol is erg slecht voor je. Voor sommige mensen is het noodzakelijk om het cholesterolgehalte te verlagen. Wanneer...

Sluiten