Liona

Behandeling van Aambeien

Behandeling van Aambeien

Wanneer je last hebt van aambeien is dat erg vervelend. Maar meestal gaan deze vanzelf over, binnen een paar weken zijn ze normaal weer verdwenen. Je hebt er vaak veel last van maar het is geen ernstige aandoening. Als je veel last hebt is het toch zinvol dat je een arts gaat raadplegen zodat er naar gekeken kan worden en zodat je iets kunt krijgen tegen de jeuk en pijn, zodat het sneller over gaat. De dokter kan de klachten onder de loep nemen wanneer je meer dan drie weken last hebt, maar wanneer je bloed bij de ontlasting hebt zitten is het beter dat je eerder gaat. Als de pijn niet over gaat en je hebt buikpijn of je moet overgeven dan is het aan te raden dat je al eerder aan de bel trekt. Dat geldt overigens ook wanneer je koorts hebt of wanneer je een aambei hebt die uitpuilt en die je niet terug kunt duwen.

Welke behandelingen van Aambeien zijn er?

  • Er zijn een paar dingen die je zelf kunt doen, je kunt namelijk je stoelgang zacht houden, veel drinken en voldoende vezels eten horen hier bij. Het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk water gaat drinken. Als je merkt dat je naar de wc moet ga dan meteen en wacht niet af. Zodra je aandrang voelt kun je maar beter gaan. Persen kun je dan zoveel mogelijk vermijden. Een warm bad helpt ook want hierdoor kan de anus ontspannen. Moet je een keer een dag lang stil zitten, probeer dan om tussendoor even wat te bewegen. Veel koffie drinken en thee zijn niet goed.
  • Als je last hebt van branderigheid en pijn dan kun je dat bestrijden met zalf of crème. Er kan ook een verdovende zalf worden gebruikt, bijvoorbeeld lidocaïne.
  • Er kunnen zalfjes worden gebruikt die zwellingen tegengaan, dit zijn zalfjes met een samentrekkende werking.
  • Als je inwendig aambeien hebt, dan worden er zetpillen ingezet.
  • Soms blijven klachten aanhouden en dan kan er gekozen worden voor een injectie dan krijg je een scleroserende stof in de aambei gespoten. Hierbij trekt de vaatwand zich terug, de injecties voel je niet.
  • Er kan een infraroodbehandeling in worden gezet tegen aambeien. De aders worden dan namelijk dichtgeschroeid.
  • Je kunt een aambei ook afbinden met rubberen bandjes en dan wordt de bloedstroom afgesneden. De aambei zal dan na een paar dagen verdwijnen. Er wordt wel eens gesproken over Barron ligatuur. Dan worden de aambeien afgebonden met elastieken bandjes. Het weefsel sterft dan na een paar dagen af. Dit duurt een paar minuten om de bandjes aan te brengen en dit zorgt vaak voor een goed effect.
  • Wanneer het noodzakelijk is kan er gekozen worden voor een operatie. Als de aambeien zeer groot zijn dan zal dat noodzakelijk zijn. De aambeien worden dan onder volledige verdoving weggehaald. Je hebt dan vaak wel een paar weken een flinke pijn na de ingreep, maar daarna zou de last van de aambeien over moeten zijn.
Afdrukken
Meer in Aambeien
aambeien-voorkomen
Aambeien voorkomen – Hoe kan ik dat?

Aambeien ontstaan wanneer er een te hoge druk ontstaat wanneer je voor ontlasting naar de wc gaat. Er moet dus...

Sluiten