Liona

Behandeling hartritmestoornissen

Behandeling hartritmestoornissen

Over het algemeen is een hartritmestoornis niet gevaarlijk. Maar in sommige gevallen kunnen er wel ernstige complicaties optreden. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om de hulp van een arts in te schakelen. Wanneer er dus symptomen van hartritmestoornissen aan het licht komen, moet een arts worden geraadpleegd. Een arts zal dan kijken naar de symptomen en verder onderzoek doen, aan de hand daarvan kan de oorzaak bepaald worden. Als uit het onderzoek naar voren komt dan je daadwerkelijk hartritmestoornissen hebt, zal een behandeling gestart worden. Er zijn een aantal behandelingen waar dan uit gekozen kan worden.

De diagnose van een hartritmestoornis

Als je naar een dokter gaat als je denkt dat je hartritmestoornissen hebt, zal een arts een onderzoek starten. Er zal dan gekeken worden naar de symptomen die je hebt en de oorzaak zal onderzocht worden. Vervolgens zal ook je hartslag onderzocht worden. De polsslag is dan van belang, maar ook je ademhaling en de bloeddruk. Het kan echter zijn dat je hartslag weer normaal is, als je bij een arts bent. Aan de hand van de symptomen zal een arts dan een onderzoek starten. Er kan dan gezocht worden naar een mogelijke oorzaak.

Vier soorten behandelingen voor hartritmestoornissen

Hoe de hartritmestoornissen behandeld gaan worden, hangt helemaal af van de oorzaak en de symptomen die je hebt. Wanneer je te maken hebt met een te snelle hartslag, wordt dit vaak veroorzaakt door stress, veel inspanning en slechte voeding. Wanneer een arts dit bij je constateert, zal hij in veel gevallen medicijnen voorschrijven. Ook kan het zijn dat een pacemaker aangeraden wordt. Ook is het mogelijk om een aantal hartcellen te laten verbranden of te bevriezen.

Een te langzame hartslag kan ook leiden tot hartritmestoornissen, in veel gevallen zal een arts dan medicijnen voorschrijven of een pacemaker aanraden.

Een onregelmatige hartslag zorgt vaak voor hartritmestoornissen, dit komt bij veel mensen voor. Wanneer ouderen hiermee te kampen hebben, kan dit gevaarlijk zijn. Hoe deze vorm van hartritmestoornissen behandeld zal worden, hangt helemaal af van de oorzaak. Een arts zal een aantal voedingsmiddelen afraden en een aantal juist toejuichen om te nemen.

Ook een verstoorde samenwerking van de boezems en de kamers kan leiden tot stoornissen aan het hart. Een aandoening ligt hier vaak aan ten grondslag. Er zal een behandeling moeten gestart worden en de arts gaat op zoek. In veel gevallen zal een arts voor medicijnen kiezen maar ook een ingreep is mogelijk. Een pacemaker kan ook worden aangeraden.

De symptomen die optreden

Hartritmestoornissen brengen symptomen met zich mee. Echter hoeven deze niet ervaren te worden als symptomen van hartritmestoornissen. Je kunt dan denken dat je bijvoorbeeld een griepje hebt, of dat je je even niet lekker voelt. Wanneer de stoornissen weer weg gaan, zullen de symptomen ook afnemen. De volgende symptomen kunnen optreden:

  • Hartkloppingen;
  • Misselijkheid;
  • Zweten;
  • Pijn op je borst;
  • Benauwdheid;
  • Duizeligheid;
  • Flauwvallen;
  • Overslaan van het hart.
Afdrukken
Meer in Hartritmestoornis
Oorzaken hartritmestoornissen
Oorzaken van je hartritmestoornissen

Hartritmestoornissen worden ergens door veroorzaakt. Er moeten oorzaken zijn waardoor je hart sneller, langzamer, of onregelmatiger gaat kloppen. Wanneer je...

Sluiten