Liona

Behandeling en Middelen tegen brandend maagzuur

Behandeling en Middelen tegen brandend maagzuur

Wanneer je last hebt van brandend maagzuur, is het belangrijk dat je gaat kijken wat je hier aan kunt doen. Je  moet eigenlijk proberen om er achter te komen hoe je aan het brandend maagzuur komt. Misschien door veel koffie, of omdat je rookt. Het kan er ook aan liggen wat je eet en hoeveel je eet. Sommige mensen hebben een abnormale levensstijl en dat zou zomaar de oorzaak kunnen zijn van brandend maagzuur. Dan is het aan jou om je levensstijl aan te passen.

Maar wanneer je gezond leeft, je eet kleine porties, je conditie is goed en je drinkt iedere dag voldoende water en andere drankjes, dan is het belangrijk dat er verder wordt gekeken. Sommige mensen moeten dan overstappen op medicijnen.Het eerste waar dan voor wordt gekozen is een middel dat zuur afbreekt. Mocht dat niet helpen dan kan er voor een zuurremmer worden gekozen. Er zijn ook nog andere middellen en deze beïnvloeden de spierwerking.

Middellen tegen Brandend Maagzuur

  • Wanneer er voor de zuur afbrekende middelen wordt gekozen, dan noemen we dat ook wel antacida. Dit middel zorgt er voor dat de maag gaat neutraliseren. Dit is een goede manier om brandend maagzuur te doen verdwijnen. Als je slokdarm ontstoken is door brandend maagzuur dan werkt dit middel echter niet voldoende. Er moet dan over worden gestapt naar andere middelen. Als je sommige antacida niet goed gebruikt dan krijg je vervelende bijwerkingen zoals constipatie of diarree.
  • Er kan gekozen worden voor zuurremmers. Deze zorgen er voor dat de productie van zuur wordt geblokkeerd. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat het bindweefsel van de slokdarm kan genezen. Als je een slokdarmontsteking hebt in ergere mate dan zal dit middel worden gegeven. De klachten die dan bij brandend maagzuur horen worden ook verminderd door deze middelen.
  • De spierwerking kan ook worden beïnvloed door bepaalde geneesmiddelen.

Geneesmiddelen tegen brandend maagzuur

Welke geneesmiddelen er in worden gezet is afhankelijk van de mate waarin je last hebt van brandend maagzuur en of je slokdarm ontstoken is. De arts zal dit met je bespreken wat je het beste kunt doen. Je geeft je klachten aan, je houdt in de gaten hoelang je hier last van hebt en wanneer je hier het meeste last van hebt. Als algemene tips niet meer helpen, zoals anders eten en meer drinken, kan er medicatie in worden gezet.

Meestal wordt er wanneer er medicatie in wordt gezet ook gekozen voor een aangepaste leefstijl. Dit kan er voor zorgen dat je ineens van het brandend maagzuur af kunt komen, maar dan moet je die leefstijl wel volhouden. Het is namelijk beter dat je gezond op gewicht bent, als je te zwaar bent is de kans dat je last krijgt van het brandend maagzuur veel groter. Daarnaast moet je je niet vol laden met eten, maar kleine beetjes eten en dat verdeeld over de dag.

Daarmee voorkom je ook dat je in een keer teveel eet wat weer omhoog kan komen. Van kleine beetjes eten krijg je ook minder snel last dan wanneer je ineens een vol bord warm eten nuttigt.

Afdrukken
Meer in Brandend maagzuur
tips-tegen-brandend-maagzuur
Vijf tips tegen brandend maagzuur

Brandend maagzuur kan aangepakt worden. We geven je daarom hier tips die er voor zorgen dat de kans op brandend...

Sluiten